Šta je tajna dobre peke?
Kvalitetno meso koje mi nabavljamo iz Dalmatinske zagore. Domaći krumpir također sami uzgajamo u Imotskom.
Brdski krumpir ima poseban ukus. Treba znati da ognjište bude veoma vruće a vatra da bude umjerena prema količini mesa i krumpira. Kod pripreme janjetine i teletine ispod peke koristimo najviše teleća prsa i janjeću plećku i rebra.
Za dobru peku potrebno je bar 90 minuta a sa pripremom do 120 minuta, pa zato prakticiramo da se takve narudžbe najavljuju dan ranije da gosti ne bi dugo čekali.
Peka se može naručiti minimalno za 4 i više osoba. Peka može biti teleća, janjeća ili miješana.
Sastojci: meso, krumpir, povrće( pomidor,kapula,paprika,bijeli luk), grančica ružmarina, bijelo vino, ulje, sol, papar.
Komentari
Trenutno nema komentara.
Ostavite komentar