December 15, 2011

Riblja juha

Riblja juhaRiblja juha

Od dnevno svježe ribe kuhamo riblji temeljac tako što ribu očistimo,operemo i narežemo na veće komade.
U hladnu vodu stavimo mrkvu,bijeli luk,kapulu,rajčicu,korijen peršina i list,sol,papar i
maslinovo ulje. Povrće kuhamo dvadesetak minuta na laganoj vatri te dodajemo ribu koju kuhamo desetak minuta. U riblju juhu je dobro ubaciti dnevno svježe jadranske školjke.

Riblju juhu najčešće služimo prije ribljih specijaliteta kao predjelo a služi nam i kao temeljac
za pripremu ribljih rižota ili tjestenina.

Sastojci: svježa riba, mrkva, bijeli luk, kapula, rajčica, korijen peršina, list peršina, sol, papar, maslinovo ulje.

By | Published in: Kod Stipe

Komentari

Trenutno nema komentara.

Ostavite komentar

DeLuxe WordPress Theme by ThemeShift